Wapenschild Normandië                                                                        Vidéo met toplocaties van Normandië

 

Normandië, land van geschiedenis, cultuur en tradities laat de liefhebbers van authenticiteit en natuurschoon zijn mooiste kanten zien. Deze vredige, ongerepte streek met zijn schitterende plaatsjes bieden een bijzondere verscheidenheid aan landschappen. Hier gaat u van bos naar coulisselandschap, de landelijke weiden van het platteland naar de imponerende witte kliffen van de Albasten kust, van de beroemde baai van Mont-Saint-Michel naar de meanders van de Seine vallei, Normandisch Zwitserland of de moerasgebieden van Cotentin en Bessin. Normandië is ook een waar rustoord, dus uw bestemming bij uitstek voor recreatie en ontspanning. Heeft tevens een belangrijk cultureel-, bouwkundig- en gastronomisch erfgoed weten te bewaren. Zeevruchten, kwelderlam, cider, pommeau (appel-) en peerlikeur, teurgoule, de melkproducten uit Isigny maar ook de kazen uit het land van Auge zijn stuk voor stuk lekkernijen waar u de smaakpapillen een plezier mee zult doen!

Normandië, thuishaven van Willem de Veroveraar en de locatie waar de Invasie van 1944 heeft plaatsgevonden, heeft tegenwoordig een indrukwekkend aantal belangrijke locaties die het hele jaar door vele bezoekers trekken. Ten eerste de alom bekende Mont-Saint-Michel met zijn prestigieuze benedictijnse abdij, het legendarische Château-Gaillard, de gotische kathedraal van Coutances, het middeleeuwse plaatsje Bayeux, de steden van Kunst en Geschiedenis Caen en Rouen, de sjieke badplaatsen Deauville en Bagnoles-de-l'Orne, de schitterende tuinen van Monet, het charmante dorpje Saint-Céneri-le-Gérei en ook het elegante kasteel van Carrouges.

In Normandië gaat u ook terug naar de Tweede Wereldoorlog met de Invasiestranden, pointe du Hoc, Memorial van Caen en de vele musea gewijd aan deze periode.

Tot slot, de vele charmante plaatsjes als Étretat, Fécamp of Honfleur, in de 19de eeuw zeer geliefd onder de impressionisten, hebben niets van hun aantrekkingskracht verloren!