Tips voor uw verblijf  in Normandië

  1. Bij het ondernemen van een tripje – of we nu spreken omtrent een citytrip, een vakantie of een heuse rondreis – is wat vooronderzoek altijd nodig. Je wenst onder meer te weten welke bezienswaardigheden men kan aanschouwen in een bepaalde regio. De ene plek heeft meer te bieden dan de ander. Op deze pagina is het mogelijk om een hoop Normandië tips door te nemen. Het helpt je bij het efficiënt plannen van de trip. Neem ze eens door en wie weet kun je er enkele zelf toepassen gedurende je vakantie. Let op: het is een niet chronologische opsomming van een hoop algemene tips. Kleinere en grotere zaken komen aan bod. Neusje van de Zalm is Het Gastenverblijf   :
  2.  Www.chambres-la-douve-agneaux.be ligt midden in Normandië

         Volle lijn orange zijn videos aanvinken AUB !

Honfleur uniek architecturaal patrimonium  

Honfleur is ook gespaard gebleven in 1944 terwijl Le Havre voledig plat gebombardeerd was Het ligt in Normandië, op de zuidelijke oever van de monding van de Seine tegenover Le Havre. Daar komt de Seine in het Kanaal uit. Honfleur is bekend om zijn schilderachtige haven, gekenmerkt door huizen in eeuwenaude Vakmanschap met voorgevels bedekt met leien.                                                                    

Door zijn pittoreske straatjes en zijn oude huizen is het in deze kleine havenstad heerlijk flaneren. De tijd is zorgzaam omgegaan met Honfleur en zo heeft het Zion rijke verleden kunnen bewaren. Het is om deze reden dan ook dat het een van de meest bezochte steden van Frankrijk is. Honfleur is internationaal bekend vanwege verschillende redenen : de charme van zijn smalle geplaveide straatjes, de prachtige gevels van de oude woningen, zijn kleine boetiekjes, de talrijke gezellige hotels en typische restaurants, maar ook de diversiteit van zijn monumenten en rijkdom van zijn historisch, cultureel en artistiek erfgoed. In Honfleur heerst een unieke wen warme sfeer, typisch voor een kleine « grote » stad.

Honfleur binnen vissershaven ook bekend voor de talrijke vis-restaurants geschenken winkeltjes en galléries met prachtige museum

kunswerken enz.

Dit Stadje is dan ook wel de nr 1 wat onze Gasten willen gaan ontdekken:

zaterdag gewoone Marktdag 

 

Beschrijving :Honfleur Bij De Pont de Normandie, of de Brug van Normandië, is een tuibrug in Normandië over de Seine. De brug ligt op de plaats waar de Seine in Het Kanaal uitmondt. Dat is voor het estuarium van de Seine, vlot  bezocht door onze gasten, Honfleur op +- 40 km van Uw verblijf (La douve aux agneaux ) bovenaan de Vissershaven met de vele restaurants van Honfleur 

 

piraat ook te Koop van 80 cm tot 180 cm shop 

Een verblijf in Honfleur: wandelen in de vele gezellige steegjes, het ontdekken van monumenten, musea en traditionele markten, een boottocht op de monding van de Seine, een concert bijwonen of een tentoonstelling bezoeken in de Greniers à Sel, heerlijk genieten in de vele restaurants, een ijsje op een zonnig terras, en zoveel meer...

Vismarkten

Elke ochtend : COURSEULLES-SUR-MER, divES-SUR-MER, GRANDCAMP-MAISY, OUISTREHAM, PORT-EN-BESSIN-HUPPAIN, TROUVILLE-SUR-MER.

Artisanale & Folkloremarkten

- Woensdag vanaf 3 uur s middags , in juli & augustus: “ Les Mercredis de l’été ” LISIEUX.

- Zondag in juli & augustus : CAMBREMER ( +Pasen & Pinksteren), LE MOLAY-LITTRY-Marcy Windmill, PONT-L’EVEQUE.

Biologische boerenmarkten

- Woensdagochtend : HONFLEUR.

- Vrijdagochtend : DEAUVILLE (tot oktober).

- Zaterdagochtend : TROUVILLE-SUR-MER.

Dag markten Eure/Calvados/Orne/Seine-Maritime/Manche

Trouville sur mer genieten van elke dag vers aangevoerde vis één der talrijke bekende viskraampjes tegenover de vollovende restaurants zeerbekend voor de fruits de mer

Pont l’eveque, Camembert, Livrarot, Cider, Calvados, schaal-en schelpdieren zoals de heerlijke stin-jakobsschelp...en nog veel meer! Typische streekproducten waar de Normandische keuken om bekend staat. Ook genieten van deze rijke gastronomie? Ontdek de gastronomische evenementen en proef de smaak van Normandië.

Tegenover Trouville-Deauville is 12 km voorbij Honfleur.

(50 km Saint Pierre des IFS Bed & Breakfast ( Gastenverblijf )

Deauville is wereldberoemd en een mondaine badplaats, bekend om zijn vele festiviteiten en prestigieuze etablissementen. Luxueuzeherenhuis, ravissante villa's, de hippodroom, het casino en het thalassotherapiecentrum tellen als de belangrijkste troeven van deze stad. Langs het fijne zandstrand ligt de Plankenpromenade met strandcabines, die de namen van Amerikaanse sterren dragen. Prestigieuze evenementen als het festival van de Amerikaanse film, de paardenkoersen, het wereldkampioenschap polo en de verkoop van jaarlingen dragen bij tot de renommee van deze stad. (Hierbij Kaart       Normandië 5 Departementen 27/14/61/76/50)

Eure 27/Calvados 14/Orne 61/Seine-Maritime 76/Manche 50

In de middeleeuwen noemde men alle soorten kaas Angelots, ofwel engeltjes. Dan wordt het wel moeilijk om ze uit elkaar te houden!

Top 4 van Normandische kazen  (info in uw verblijf)

Nr. 1: de camembert de Normandie
Nr. 2: de livarot
Nr. 3: de pont-l'évêque
Nr. 4: de neufchâtel

Mogelijkheid van kaasplank als avondmaal zo ben je ook niet gebonden aan de tijdsdruk 

Beschrijving invalsplan Normandië (een bezoek meer Dan waard )

Operatie Neptune was het marine-onderdeel en de eerste aanvallen van Operatie Overlord. Onderdeel waren onder andere amfibische landingen, luchtlandingen, vuursteun vanaf marineschepen, en afleiding van de Kriegsmarine en Luftwaffe.

Het ultieme aanvalsplan richtte zich op vijf stranden op de Normandische rotskust. De Amerikanen zouden op de westelijke stranden met de codenamen Utah en Omaha landen; oostelijk daarvan ontscheepten de Canadezen op Juno en de Britten op Sword en Gold. "Failure was not an option", want los van de enorme verliezen zou dat hebben betekend dat een eventuele nieuwe landing -als die er ooit zou komen- jaren zou vergen.

Kun je ook feesten en uitgaan in Normandië ?

Zeker kan dat! Wil je naar een discotheek en lekker gaan dansen dan hebben we hier een aantal mogelijkheden in Caen:

LE D’CLIK, 189 rue Saint Jean 14000 Caen – zie website Mappy

De Orient Express ,24 rue de 11 Novembre, 14000 Caen – zie website MappyDE WAT IS , 1 Bis av Tourville, 14000 Caen –zie website MappyPEARL CAEN, 20 rue Vauquelin, 14000 Caen – zie website Mappy

Hoofdartikels van Operatie Overlord (Tweede Wereldoorlog)Operaties:Operatie Overlord (het algemene invasieplan) · Operatie Neptune (het aanvalsplan) · Amerikaanse luchtlandingen in Normandië · Operatie Pluto (Pipe-Lines Under The Ocean) · Operatie Fortitude · Operatie Tonga (VK) · Operatie Epsom (VK) · Operatie Charnwood (VK) · Operatie Atlantic (Canada) · Operatie Goodwood (VK) · Operatie Spring (Canada) · Operatie Cobra(VS) · Operatie Bluecoat (VK) · Operatie Totalize (VK, Canada, Polen) · Operatie Tractable (VK, Canada, Polen)Landingsplaatsen:Sword Beach (VK) · Gold Beach (VK) · Juno Beach (Canada) · Omaha Beach (VS) · Utah Beach (VS) · Pointe du Hoc (VS)Andere belangrijke locaties:Bayeux · Caen · Carentan · Cherbourg · Zak van Falaise · Pegasusbrug · Villers-BocageZie ook:Atlantikwall · D-day · Aanval op Dieppe · Hobart's Funnies · Lijst van geallieerde troepen in Normandië · Mulberryhaven · Operatie Dragoon (invasie Zuid-Frankrijk) · Militaire begraafplaatsen in Normandië

Met een stokbrood in de hand, een camembert en een lekkere fles cider uit de streek strijk je neer op het Normandische platteland.

Heerlijk in de buitenlucht genieten van de Normandische keuken, wat wil je nog meer?

Wij zetten de mooiste picknickspots op een rij voor zonnige middagen of zwoele avonden.

COCKTAIL GOLDEN DAWN

Ingrediënten (per persoon) :

40 cl sinaasappelsap, 20 cl calvados, 10 cl gin, 1 scheutje grenadine in elk glas

Normandië beschikt over een fietsnetwerk van voies vertes met een totale lengte van 500 km. Er is een ruim aanbod aan verschillende routes, van langeafstandsroutes, tot routes met een specifiek thema en van dagtochten tot meerdaagse fietstochten. Fietsen in Normandië is dè combinatie van cultuur, gastronomie en sportief bezig zijn. (Wat wens je nog meer) 

 

 

Weekendje Normandië plannen ?

Normandië is een veelzijdige regio waar een hoop te beleven valt. De afstand tussen de tuinen van Monet 100 km en de Mont Saint-Michel 200 km bedraagt zo’n 289 kilometer. Indien het de bedoeling is om er een culturele uitstap van te maken, dan loont het de moeite om niet te vertoeven op één plaats. Het is dan verstandiger om enkele nachten te vertoeven in Rouen  50km vervolgens door te rijden naar Caen 100 km om daar wederom enkele nachten te verblijven. Zo is het mogelijk om de omgeving te bezoeken van beide plaatsen. Saint-Pierre-des-Ifs 27450 www.Chambres-la-douve-agneaux.be Uw (Gastenhuis Bed & Breakfast) midden in Normandië waar schaapjes lopen over het weiland, zie je bomen jaarringen bijtekenen .Hier glijdt de zon over parels van dauw die 's morgens het ontbijt kleuren, genieten van elkaar een dag lang en 's avonds van de zon, die ondergaat in een helder glas wijn, calvados enz. 

Uiteraard zijn er nog andere overnachtingsmogelijkheden. In het menu is het mogelijk om meer plaatsen te vinden die een bezoekje waard zijn. Telkens vermelden we welke uitstappen de moeite zijn in de onmiddellijke omgeving. We raden je aan om het allemaal eens door te nemen en voor je het weet werden meerdere hotels geboekt en kan de rondreis in Normandië beginnen.

Normandië is een veelzijdige regio waar enorm veel bezienswaardigheden een bezoekje waard zijn. Net dat is de reden waarom er jaarlijks miljoenen personen afzakken naar de natuurlijke regio in Noordwest-Frankrijk. Rouen is een geliefkoosde plaats om te overnachten. Het is één van de grotere steden en is de hoofdplaats van Hoog-Normandië. Www.chambres-la-Douve-Agneaux-be 

op 50 km (Bed & Breakfast ( Gastenverblijf )van Rouen

Montfort Condé sur Risle La Vénétie de Normandiê)

* Monfort sur risle: 6 minutes

Condé sur Risle La Vénétie de Normandiê)

* Pont-Audemer :15 minutes (de maandag Marktdag )

*LISIEUX : 20 minutes

 Pont l'Eveque : 30 minutes
https://www.eia.fr/catalogue/karting

 

* Honfleur : 35 Minutes.  Zaterdag (Marktdag 

Neuwbourg marktdag woensdag 

*ROUEN : 45 minutes

*EVREUX: 45 minutes

*LE HAVRE : 45 minutes

*CAEN : 1 heure

 *PARIS: 1 heure30
*DIEPPE : 1heure30

 

zie ook sites : www.decolacour.fr