Waarom een Rondreis Normandië?

Normandië kent dus een rijke en woelige historie. Alleen al om die reden is een rondreis door deze prachtige regio de moeite waard. Maar de streek biedt daarnaast nog zo veel meer, dat het met recht een van de populairste vakantiebestemmingen is in Europa. Het landschap is prachtig, waardoor het een grote aantrekkingskracht heeft op wandelaars en fietsers. En natuurlijk is er de kuststreek, waar vele vakantiegangers hun tijd met graagte doorbrengen.

Een andere reden om Normandië te bezoeken, is het heerlijke eten en drinken. Echte fijnproevers kunnen hun hart ophalen, want er zijn vele smakelijke typisch Normandische producten. Zo zijn er vele smakelijke streekkazen, voornamelijk verschillende soorten Camembert. Ook de heerlijke Pont l’Éveque, een gele kaas met een witte buitenkant, komt uit deze streek.Vanaf 911 produceerden boeren en kaasmakers kaas voor eigen consumptie. Pas in de 12e en 13e eeuw begon de kaasproductie zich te ontwikkelen, zodat de Engelsen met hun cheddar niet het monopolie op kaas konden opeisen. Want zeg nou zelf, echte kaas komt uit Normandië!

Naast de beroemde kazen is Normandië ook bekend om haar heerlijke wijnen ciders en calvados. Om nog maar te zwijgen van heerlijke streekgerechten met vis- en schaaldieren zoals oesters..kortom, Normandië betekent culinair genieten en net daarom worden er een hoop gastronomische weekendjes aangeboden.

In de middeleeuwen noemde men alle soorten kaas Angelots, ofwel engeltjes. Dan wordt het wel moeilijk om ze uit elkaar te houden!

Top 4 van Normandische kazen (info in uw verblijf)

Nr. 1: de camembert de Normandië
Nr. 2: de livarot
Nr. 3: de pont-l'évêque
Nr. 4: de neufchâtel

Normandië is een veelzijdige regio waar enorm veel bezienswaardigheden een bezoekje waard zijn. Net dat is de reden waarom er jaarlijks miljoenen personen afzakken naar de natuurlijke regio in Noordwest-Frankrijk. Rouen is een geliefkoosde plaats om te overnachten. Het is één van de grotere steden en is de hoofdplaats van Hoog-Normandië.op 50 km van Rouen(Bed & Breakfast ( Gastenverblijf uitgebaat door Belgen )en de kers op de taard ligt www.chambres-la-douve-agneaux.be middenin Normandië, in een Unique plaats de totale rust en waar je kan luisteren naar de stilte, Vroege Vogels de luisteraars wakker worden met het gezang van zoveel mogelijk Europese vogels zo de ideale uitvalbasis om Normandië te verkennen of ontdekken ......https://m.youtube.com/watch?v=4idGOV3aJ08

 

Montfort Condé sur Risle La Vénétie de Normandiê)

Saint-Pierre Des-IFS 27450 Eure opgepast (haute Normandië )

* Monfort sur risle: 6 minutes

Condé sur Risle La Vénétie de Normandiê)

* Pont-Audemer :15 minutes (de maandag Marktdag )

*LISIEUX : 20 minutes

 Pont l'Eveque : 30 minutes (CIRCUIT Karting AUTOMOBILE)

* Honfleur : 35 Minutes.  Zaterdag (Marktdag 

Neuwbourg marktdag woensdag 

*ROUEN : 45 minutes

*EVREUX: 45 minutes

*LE HAVRE : 45 minutes

*CAEN : 1 heure

 *PARIS: 1 heure30 (Motoballade)


*DIEPPE : 1heure30

 

zie ook sites : voor al Uw decoratiefiguren www.decolacour.fr

Norman die is een regio in het noordwesten van Frankrijk, gelegen aan het Kanaal. Normandië verwijst naar de Noormannen die in de tiende eeuw de macht hadden over dit gebied. Binnen de wereldgeschiedenis speelt Normandië vooral een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog, omdat de geallieerden op 6 juni 1944 (D-Day) landden in Normandië en daar zware gevechten met de Duitsers ondervonden hebben. Naast de Normandische cultuur en de typische landschappen van Normandië is de geschiedenis van W.O. II ook een belangrijke reden voor toeristen om dit gebied te bezoeken.

 

Locatie : zie photo’s domein  .... La douve Aux agneaux (tips voor trips hierbij boordevol informatie )

In Coutances bevind je je in de historische hoofdstad van Cotentin, en daarmee dus ook op een plaats vol kunst en geschiedenis. Met zijn indrukwekkende erfgoed op vlak van architectuur en cultuur en natuurlijk de ligging in de buurt van het strand, ben je zeker van een goedgevulde, afwisselende vakantie. Verken de ongerepte natuur in het Regionaal Park van Cotentin en Bessin, of waai even heerlijk uit langs de grillige kustlijn.

 Dankzij de centrale ligging ben je met de auto binnen het uur bij enkele belangrijke bezienswaardigheden in Normandië. Ideaal dus voor een afwisselende vakantie met natuur, cultuur, geschiedenis en natuurlijk ook de nodige gastronomie! Bovendien herdenkt Normandië dit jaar '71 jaar D-day', een goede reden dus om af te zakken naar Omaha Beach of Utah Beach om met eigen ogen te zien waar "Operatie Neptune" 71 jaar geleden plaatsvond. 

Cherbourg, de poort der Amerikanen

Wist je dat wel een halve eeuw lang duizenden emigranten in de haven van Cherbourg het ruime sop kozen? In pakboten reisden ze naar New York, een nieuwe toekomst tegemoet. Ook de Titanic meerde er nog aan tijdens zijn noodlottige reis. Bezoek er zeker het beroemde Cité de la Mer, een interactief museum dat gewijd is aan de verovering van de zee door de mens. Je vindt er virtuele animaties, indrukwekkende aquariums en een galerij die helemaal gewijd is aan de Titanic. 

 Mont Saint-Michel op 2 uur

Mont Saint-Michel, het "Wereldwonder van het Westen" ligt als een groot fort in het hart van de majestueuze baai, die bekend staat om de hoogste getijden in Europa. Laat een bezoek aan dit werelderfgoed zeker niet aan je voorbij gaan, want een wandeling over het wad naar Mont Saint-Michel is een onvergetelijke ervaring, net als een 

pannenkoek op de Mont Saint-Michel trouwens! Zorg er alleen voor dat je op tijd vertrekt, de getijden zijn verraderlijk 

 

Basiliek Sainte-Thérèse Lisieux op 35 km 
Met de bouw van deze enorme bedevaartskerk werd in 1929 begonnen. Zij is opgetrokken in Neoromaans-Byzantijnse stijl en werd in 1954 ingewijd. In het immense schip bevinden zich glasramen en mozaïeken van Pierre Gaudin. De kerk heeft een 93 m hoge koepel.
De grote crypte
is geheel versierd met mozaïeken gewijd aan het leven van de heilige Theresia. De noordelijke kloostergang herbergt de expositie 'De Karmel van de heilige Theresia'.

 

In het kader van een rondreis doorheen Normandië is het uiteraard belangrijk om een goede route uit te stippelen. De afstand tussen de Mont Saint-Michel en de tuinen van Monet in Giverny bedraagt bijvoorbeeld 300 kilometer. Het is dan een goed idee om onderweg even halt te houden. Bijvoorbeeld in Www.chambres-la-Douve-Agneaux.be Op deze site komen een hoop bezienswaardigheden aan bod. Neem het allemaal eens door en wie weet ontdek je dan nieuwe zaken. Aan de hand van de tips is het dan mogelijk om het beste van de regio te ontdekken.( zie tips voor trips )

La douve aux agneaux is het ongeveer 5 graden warmer dan in Vlaanderen een plateau die 142 m boven de zeespiegel ligt, met rondom wateren van de Seine en de risle, dit geeft dampen en beschermd de natuur rondom. dit micro klimaat is dit de plaats in volle natuur waar zuurstof in overvloed is (goed voor mens en dier )